• Angajamente •

10 priorități PENTRU BOTOȘANI

 

01

HUB AGRO-ALIMENTAR LA BOTOȘANI

Construirea de centre locale de colectare, depozitare și procesare a cerealelor, legumelor și fructelor obținute pe plan local, în vederea vânzării directe a produselor agro-alimentare realizate în Botoșani.

02

UNITATE MEDICALĂ MOBILĂ DE SCREENING

Program județean de evaluare a sănătății copiilor, vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile, prin consultații în localitatea de domiciliu, în vederea depistării și prevenirii afecțiunilor cronice.

03

ȘCOLI DE MESERII

Parteneriat cu mediul privat pentru înființarea de școli profesionale pentru specializarea tinerilor în meseriile necesare pentru activitățile economice existente pe plan local/județean.

04

FABRICAT ÎN BOTOȘANI

 

Parteneriate publice-private pentru amenajări de parcuri industriale, de tipul celui început la Bucecea, pentru atragerea de investiții în activități de producție la nivel local.

05

DIGITALIZAREA SERVICIILOR CONSILIULUI JUDEȚEAN

Dezvoltarea serviciilor online oferite de Consiliul Județean cetățenilor, astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea la sediul instituției (prezența la ghișeu va rămâne opțională).

06

SERVICII PUBLICE LA SAT LA FEL CA LA ORAȘ

Continuarea programelor de modernizare a drumurilor județene, inclusiv drumul de mare viteză Botoșani-Suceava, precum și extinderea sistemelor de alimentare cu cu apă, canalizare și gaze.

07

„HAI LA BOTOȘANI!”

Crearea de rețele agroturistice integrate și puncte gastronomice pentru valorificarea produselor tradționale și patrimoniului cultural în proximitatea obiectivelor turistice din Botoșani.

08

INVESTIȚII TERITORIALE INTEGRATE

Implementarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ITI „Țara de Sus”, pentru dezvoltarea programelor de investiții locale, în funcție de nevoile specifice ale fiecărei regiuni.

09

HUB INVEST BOTOȘANI

Departament specializat la Consiliul Județean pentru promovarea propunerilor de afaceri ale antreprenorilor botoșăneni pentru a obține finanțare din partea unor potențiali investitori.

10

BOTOȘANI, JUDEȚ VERDE ȘI CURAT

Construcția de parcuri fotovoltaice, achiziții de instalații de tratare a deșeurilor colectate din județ și instalarea de ministații de tratare a apelor menajere.

Cornel George Comsa
Carmen Mariana Dăscălescu
Sergiu Plîngău